• Радови ученице Милене Драгосављевић

  • Матурски рад Тамаре Ињац

  • Матурски рад Миљане Јовановић-детаљ

  • Креације ученика

  • На креативној радионици

  • Будући еколози у лабораторији

Одобрен пројекат Еразмус+ мобилности

„Стручна пракса и каријерно вођење у међународном окружењу"

 

 

 

 

 

 

 

 

Чланови тима за писање пројекта Татјана Томић Ђоровић, стручни сарадник и Марија Величковић, наставник стручних предмета из области дизајна, написале су пројекат под називом “Стручна пракса и каријерно вођење у међународном окружењу ” и поднеле га Фондацији Темпус. Оценом екстерних евалуатора, наш пројекат, чија је вредност 27,342.00 еура, одобрен је за финансирање.

Овај пројекат омогућиће нашим запосленима да се стручно усавршавају, а ученицима да обаве стручну праксу у иностранству.

Погледајте више на: http://erasmusplus.rs/nacionalni-poziv-2018-rezultati-vet/

 

 

 

Овогодишњи конкурс Бирамо нај креацију је завршeн!

 

 

Знамо да многи од вас са нестрпљењем очекују да сазнају имена награђених ученика и погледају најуспешније креације.

Зато вас позивамо да у петак, 4. маја 2018. у 13 часова, дођете у Техничку школу за дизајн коже (Војислава Илића 88), на свечано проглашење победника овогодишњег конкурса и отварање изложбе најбољих радова.  

 

Захваљујемо свима који су и ове године, у великом броју, учествовали у овој нашој традиционалној манифестацији.

Хвала ученицима на изузетној креативности, маштовитости, оригиналности и нашим дивним колегама из бројних школа, наставницима, који пружају несебичну подршку и подстрек својим талентованим и креативним ђацима.

 

Очекујемо да својим присуством дате пуни смисао овој нашој свечаности у част ентузијазму и стваралаштву.

 

 

 Резултати конкурса Сазнали на семинару применили у пракси 2017.

Још једно лепо признање стиже у Техничку школу за дизајн коже! Освојила га је Татјана Томић Ђоровић, школски психолог и сарадник у настави, за успешно учешће на наградном конкурсу Завода за унапређивање образовања и васпитања - Сазнали на семинару, применили у пракси 2017. Њен рад, из области општа питања наставе, носи назив  Дигиталне технологије у образовању и улога стручног сарадника у унапређивању квалитета васпитања и образовања у школи.

Додела награда и признања организоваће се 12. фебруара 2018. године, у оквиру манифестације поводом обележавања Дана Завода за унапређивање образовања и васпитања.

 

 

За будуће средњошколце!

eTwinning пројекти у Техничкој школи за дизајн коже 

Ученици наше школе, уз подршку наставника и стручног сарадника, учествују у међународним пројектима. На eTwinning платформи уче и друже се са вршњацима из Европе. Ако желите да сазнате више погледајте видео.   

  Надали смо се и... стигла је!

Европска ознака квалитета!

Након што је нам је 09. августа 2017. године додељена национална ознака квалитета (National Quality Label) за рад на пројекту „What is school like in your country?“, 25 октобра 2017. године стигло је ново признање.

Европска ознака квалитета (European Quality Label)! 

Национална ознака квалитета (NQL)

поново у нашој школи! 

„What is school like in your country?“ је наставни пројекат остварен на eTwinning платформи током школске 2016/2017. године кроз сарадњу стручног сарадника, наставника и ученика наше школе са наставницима и ученицима из Италије, Шкотске, Грчке и Турске. Пројекат се темељи на истраживачком и креативном раду ученика, а омогућио је повезивање наставника и ученика на европском нивоу ради размене знања и искустава. Национална ознака квалитета (National Quality Label) додељена је 09. августа 2017. године.

 Сазнајте више о овом пројекту кликом на слику:

 

23. Републичко такмичење

текстилних и кожарских школа Србије 

 

На 23. Републичком такмичењу ученика текстилиих и кожарских школа Србије, које је одржано у Новом Саду од 8. до 10. маја 2017. у Техничкој школи „Милева Марић-Ајнштајн", нашу школу су представљали ученици образовних профила техничар-моделар коже и техничар дизајна производа од коже. Такмичили су се у области конструкције и моделовања галантерије као и у познавању кожарских материјала. У обе дисциплине наши представници су постигли одличне резултате.

У дисциплини конструкција и моделовање галантерије школу су представљали ученици четвртог разреда. Ксенија Јовановић заузела је прво, а њен друг из разреда, Михајло Марковић, треће место. Њихов ментор био је наставник стручних предмета, Бранислав Милески.

У познавању кожарских материјала такмичили су се ученици другог разреда, а њихов ментор био је наставник стручних предмета, Срећко Бједов. Тамара Жарковић освојила је  прво, а Јована Joвић друго место.  Обе ученице похађају смер за дизајн  производа од коже.

  


Европска ознака квалитета (EQL) и национална ознака квалитета (NQL) додељенe нашој школи

Активно учествујемо у међународним наставним пројектима на eTwinning платформи. „Easter cards exchange“ је наш први пројекат у којем смо, током школске 2015/2016. године, сарађивали са наставницима и ученицима из европских школа. Награђен је 02. новембра 2016. године националном ознаком квалитета (National Quality Label), а 22.новембра 2016. године европском ознаком квалитета (European Quality Label) јер су наше идеје и рад допринели квалитету овог међународног пројекта. То значи да је рад наших ученика и школе признат на највишем европском нивоу. Такође, наш пројекат ће бити изложен у посебном простору европског портала на www.etwinning.net.

 Детаље пројекта можете видети  кликом на слику:  

 

О Техничкој школи за дизајн коже на Српској научној телевизији

 

 

Нове награде у нашој школи!            

 У 2015. години наш мали школски тим који чине Бранијета Конџуловић наставник српског језика и књиженовсти, Татјана Томић Ђоровић школски психолог и Марија Величковић наставник стручних предмета из области дизајна, постигао је нове успехе. На конкурсту ЗУОВ-а „Сазнали на семинару и применили у пракси 2015“ освијиле смо 1. место  са овогодишњим пројектом „Мисли авангардно“.

 За више информација посетите сајт ЗУОВ-а кликом на слику.

                                    

Fashion Provocation Belgrade!

Још једна лепа манифестација на којој су се представили ученици Техничке школе за дизајн коже - Fashion Provocation Belgrade.  

 

Наши ученици су, попут правих искусних манекена, прошетали у креацијама својих школских другарица пред бројним посетиоцима модне ревије, 26. маја 2015. у хотелу Compass River City. Катарина Николић и Милена Драгосављевић, ауторке овогодишње школске колекције, добиле су прилику да се представе публици одмах након младе сарајевске дизајнерке Амеле Радан која је својом пролећном колекцијом АР бренда отворила манифестацију.

 

У жирију, у такмичарском делу програма, међу посленицима из света моде, биле су и наше професорке дизајна, Марија Величковић и Тијана Милутиновић.

 

 


 

Кад машта добије облик...

Многа деца маштају о томе да постану модни креатори који ће својим уметничким остварењима измамљивати уздахе дивљења. Неки од њих добили су прилику да се у томе опробају. У свакој генерацији ученика који се упишу у Техничку школу за дизајн коже у Београду има оних који својим талентом оставе посебан траг. Такве су биле Катарина Николић и Милена Драгосављевић. Најновија модна колекција, којом се управо представља наша школа, израђена је по дизајнерским нацртима ових двеју ученица, које сада студирају модни дизајн. Када су исцртавале бројне скице за свој матурски рад чежњиво су прижељкивале да своје креације виде на модној писти. И ето, њихова машта је добила облик. Катаринине јакне и Миленине ташне служе на понос и њима и њиховим професорима који су их научили како се постаје модни дизајнер. Сада неки други талентовани цртачи оштре своја пера и смишљају неку нову колекцију којом ће начинити свој први ауторски потпис. 


 

У јутарњем програму Студија Б

 


Презентација школе на РТС 1        

На страници "Млади модни дизајнери" објављен је видео о нашем гостовању у популарној телевизијској емисији "Шареница". Ученици и наставници имали су лепу прилику да широком аудиторијуму представе нашу најновију модну колекцију. Заједно са дизајнерима и моделарима у студију РТС у Кошутњаку били су и ученици који похађају смер за заштиту животне средине.

 

Кликом на фотографију отворићете страницу Млади модни дизајнери.


  

Модна ревија у Студију Б  

 


Блогови и веб странице