• Радови ученице Милене Драгосављевић

  • Матурски рад Тамаре Ињац

  • Матурски рад Миљане Јовановић-детаљ

  • Креације ученика

  • На креативној радионици

  • Будући еколози у лабораторији

 

Европска ознака квалитета (EQL) и национална ознака квалитета (NQL) додељенe нашој школи

Активно учествујемо у међународним наставним пројектима на eTwinning платформи. „Easter cards exchange“ је наш први пројекат у којем смо, током школске 2015/2016. године, сарађивали са наставницима и ученицима из европских школа. Награђен је 02. новембра 2016. године националном ознаком квалитета (National Quality Label), а 22.новембра 2016. године европском ознаком квалитета (European Quality Label) јер су наше идеје и рад допринели квалитету овог међународног пројекта. То значи да је рад наших ученика и школе признат на највишем европском нивоу. Такође, наш пројекат ће бити изложен у посебном простору европског портала на www.etwinning.net.

 Детаље пројекта можете видети  кликом на слику:  

 

О Техничкој школи за дизајн коже на Српској научној телевизији

 

 

Нове награде у нашој школи!            

 У 2015. години наш мали школски тим који чине Бранијета Конџуловић наставник српског језика и књиженовсти, Татјана Томић Ђоровић школски психолог и Марија Величковић наставник стручних предмета из области дизајна, постигао је нове успехе. На конкурсту ЗУОВ-а „Сазнали на семинару и применили у пракси 2015“ освијили смо 1. место  са овогодишњим пројектом „Мисли авангардно“.

 за више информација посетите сајт ЗУОВ-а кликом на слику.

                                    

Fashion Provocation Belgrade!

Још једна лепа манифестација на којој су се представили ученици Техничке школе за дизајн коже - Fashion Provocation Belgrade.  

 

Наши ученици су, попут правих искусних манекена, прошетали у креацијама својих школских другарица пред бројним посетиоцима модне ревије, 26. маја 2015. у хотелу Compass River City. Катарина Николић и Милена Драгосављевић, ауторке овогодишње школске колекције, добиле су прилику да се представе публици одмах након младе сарајевске дизајнерке Амеле Радан која је својом пролећном колекцијом АР бренда отворила манифестацију.

 

У жирију, у такмичарском делу програма, међу посленицима из света моде, биле су и наше професорке дизајна, Марија Величковић и Тијана Милутиновић.

 

 


 

Кад машта добије облик...

Многа деца маштају о томе да постану модни креатори који ће својим уметничким остварењима измамљивати уздахе дивљења. Неки од њих добили су прилику да се у томе опробају. У свакој генерацији ученика који  упишу Техничку школу за дизајн коже у Београду има оних који својим талентом оставе посебан траг. Такве су биле Катарина Николић и Милена Драгосављевић. Најновија модна колекција, којом се управо представља наша школа, израђена је по дизајнерским нацртима ових двеју ученица, које сада студирају модни дизајн. Када су исцртавале бројне скице за свој матурски рад чежњиво су прижељкивале да своје креације виде на модној писти. И ето, њихова машта је добила облик. Катаринине јакне и Миленине ташне служе на понос и њима и њиховим професорима који су их научили како се постаје модни дизајнер. Сада неки други талентовани цртачи оштре своја пера и смишљају неку нову колекцију којом ће начинити свој први ауторски потпис. 


 

У јутарњем програму Студија Б

 


Презентација школе на РТС 1        

На страници "Млади модни дизајнери" објављен је видео о нашем гостовању у популарној телевизијској емисији "Шареница". Ученици и наставници имали су лепу прилику да широком аудиторијуму представе нашу најновију модну колекцију. Заједно са дизајнерима и моделарима у студију РТС у Кошутњаку били су и ученици који похађају смер за заштиту животне средине.

 

Кликом на фотографију отворићете страницу Млади модни дизајнери.


  

Модна ревија у Студију Б  

 


Блогови и веб странице