Пре три године у Техничкој школи за дизајн коже покренута је једна изузетно лепа манифестација која се сада, с правом, може назвати традиционалном.

Већ почетком другог полугодишта, многи основци  на подручју града Београда ишчекују када ће бити објављен конкурс Бирамо нај-креацију, како би се са другим надареним вршњацима такмичили у модном дизајну.  

Идеја је потекла од професорке дизајна, Марије Величковић,  која је желела да надареним ученицима пружи прилику да афирмишу своју креативност, иновативност и љубав према дизајну

У почетку, конкурс је био намењен ученицима наше школе, али већ наредне године позив да се представе као модни креатори упућен је и ученицима седмог и осмог разреда основне школе. Изузетно велики одзив ученика утицао је на то да избор нај-креације постане манифестација вредна пажње.

Конкурс  Бирамо нај-креацију  је такмичење у изради најмаштовитије, естетски најскладније и најуспешније модне скице (за конфекцију, галантерију и обућу). Ученици се такмиче у две категорије:  посебно се награђују основци, а посебно средњошколци.

Посебан подстрек младим (а можда и будућим) дизајнерима су главне награде које и саме представљају  дизајнерска  остварења.

-Награда за прво место у категорији средње школе има вишеструку вредност: победник конкурса добија на поклон управо предмет (јакну, ташну, ципеле...) који се сам дизајнирао, урађен на основу победничке скице и кројне слике коју је ученик сам конструисао и моделовао.

-Награде за прво и друго место у категорији основне школе  су предмети које су дизајнирали и од коже  израдили ученици Техничке школе за дизајн коже, чланови школске Креативне радионице.

-Остали ученици, чији радови то заслужују, добијају на поклон сликарски прибор и похвалнице.

Одзив ученика на конкурсу  Бирамо нај-креацију 2014. био јенајвећи до сада. На адресу Техничке школе за дизајн коже стигло је више од хиљаду ученичких радова, из тридесет основних и две средње школе, па је комисија за избор најуспешнијих модних креација била пред заиста озбиљним задатком.

Сви радови (које можете видети у галерији фотографија на страници Млади модни дизајнери, на Фејсбуку) заслужују да буду награђени, али нажалост, пропозиције свих такмичења налажу да се издвоје најуспешнији. Тако су по цртачкој и сликарској умешности, стилу и оригиналности издвојени радови следећих аутора:

 

У КАТЕГОРИЈИ УЧЕНИКА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ:

 

*Прву награду освојила је Теодора Станковић, ученица Основне школе „Раде Кончар“.

*Другу награду (за најбољу мушку креацију) освојио је Немања Бељић, ученик Основне школе „Стеван Сремац“.

*Трећу награду поделиле су

-Наталија Вирић, ученица Основне школе „Мирослав Антић“ и

-Ана Михајловић, ученица Основне школе „Бошко П. Пинки“.

 

За креативност и оригиналност похваљују се ученице:

 

-Ана Марковић, ученица Основне школе „Вук Караџић“,

-Александра Лисавац, ученица Основне школе „Јосиф Панчић“,

-Сенка Милутиновић, ученица Основне школе „Никола Тесла“,

-Марија Спасовски, ученица Основне школе „Стеван Сремац“,

-Тијана Николић, ученица Основне школе „Олга Петров“,

-Милица Јошић, ученица Основне школе „Свети Сава“ из Аранђеловца.

 

У КАТЕГОРИЈИ УЧЕНИКА СРЕДЊЕ ШКОЛЕ:

 

*Прву награду освојила је Јулија Поповић, ученица четвртог разреда Техничке школе за дизајн коже.

*Другу награду освојила је Доротеја Обрадовић, ученица другог разреда Техничке школе за дизајн коже.

*Трећу награду освојила је Катарина Станковић, ученица трећег разреда Техничке школе за дизајн коже.

 

За креативност и оригиналност похваљују се ученице:

 -Милена Станимировић, ученица трећег разреда Техничке школе за дизајн коже,

-Невена Ћитић, ученица четвртог разреда Техничке школе за дизајн коже.

 

 Захваљујемо се свим школама које су дале свој допринос у афирмацији ученичке креативности и умећа и подстакле своје ђаке да се такмиче у стваралаштву!

 

 

Блогови и веб странице