Успех на XX републичком такмичењу!

Двадесето, јубиларно, Републичко такмичење текстилних и кожарских школа Србије одржано је у периоду од 28. до 30. априла 2014. године у Новом Пазару.

Ученици Техничке школе за дизајн коже такмичили су се у четири дисциплине и од дванаест могућих освојили су шест награда! На овогодишњем такмичењу школу су представљали ученици образовних профила техничар-моделар коже и дизајнер производа од коже. Своје вештине у области конструкције и моделовања показали су ученици четвртог разреда (Тамара Маџгаљ, Александар Вишњић, Тијана Ерцег и Вера Симић, ученици одељења IV2 и Тијана Драшко, ученица IV1), а у познавању кожарских материјала такмичиле су се ученице другод разреда (Јована Обрадовић II3 и Драгана Матко II1).

  • За такмичење у дисциплини конструкција и моделовање обуће ученике је припремала наставница стручних предмета, Ката Зековић. Прво место у овој дисциплини освојила је Тамара Маџгаљ, а Александар Вишњић освојио је треће место.
  • У дисциплини конструкција и моделовање галантерије наши представници су такође били најбољи. Тијана Ерцег освојила је прво, а Вера Симић, друго место. Њихов ментор био је наставник стручних предмета, Радослав Папић.
  • У дисциплини конструкција и моделовање конфекције, као представница једине школе за дизајн коже у конкуренцији осамнаест текстилних школа, нашу школу представљала је Тијана Драшко. Њен ментор и подршка била је наставница Божана Вуковић.
  • За такмичење у дисциплини познавање кожарских маретијала ученике је припремала наставница технолошке групе предмета, Станија Цимбаљевић, а њихов пласман био је такође одличан. Јована Обрадовић освојила је друго, а Драгана Матко треће место.

Осим што су се такмичили, ученици су се једни другима представили и изложбом радова и модном ревијом. Изложба наших ученика ушла је у избор пет најлепших. Све ово говори да имамо много разлога да се радујемо.