Новогодишња хуманитарна акција

Новогодишња хуманитарна акција и ове године је спроведена у нашој школи, а организација, припрема и реализација исте трајала је месец и по дана (од средине новембра до 28. децембра). Акција је обухватила: израду новогодишњих украса, честитки и накита, тродневну продају урађених предмета у холу школе (16, 17 и 20. децембра), организацију хуманитарног турнира у школи (15. децембра) на коме су одржана такмичења у малом фудбалу, одбојци и стоном тенису и претходну продају улазница за утакмице, као и куповину и уручење новогодишњих поклона Универзитетској дечјој клиници у Београду, што је била круна акције, пропраћена прилогом на ТВ Прва, у оквиру емисије „150 минута“.

Хуманитарни турнир и базар омогућили су да се прикупи 62000 динара, од чега су, након консултације са главном сестром клинике, купљене 23 постељине и направљено 9 новогодишњих пакета за децу са онколошког одељења. Садржај пакета био је у складу са узрастом и полом деце, а чиниле су га књиге, играчке, друштвене игре, одећа, средства за хигијену, слаткиши и слане грицкалице.

Представници школе (неколико ученика одељења 1/2 и 4/2, наставница Ивана Андрејић и директор школе) уручили су поконе 28. децембра у холу клинике у Тиршовој, у присуству новинара који су извештавали о овом догађају, при чему су Сандра Ђукић, ученица 4/2 и директор Бранислав Милески дали изјаве за ТВ Прва.

У акцији је учествовао велики број ученика, а најактивнији су били ученици одељења 1/2, а онда и 3/2 и 4/2 (техничари за заштиту животне средине). Сви учесници добили су пригодне захвалнице. Ангажовани су били и наставници: Даница Митић, Марија Величковић, Ивана Андрејић, Ивана Стаменковић, Катарина Венгрин и Владимир Сарић.

Организатор, координатор и главни носилац активности била је наставница Мима Булајић.

Новогодишња хуманитарна акција постаје традиција у нашој школи. Овогодишња, трећа по реду, била је најуспешнија до сада по броју учесника, разноврсности идеја, прикупљеном новцу и медијској пропраћености. Надамо се да ће свака наредна бити још боља.