Трибине о безбедној прослави матуре

Ученици четвртог разреда наше школе, са наставником Владимиром Сарићем, присуствовали су трибинама о безбедној прослави матуре у просторијама Општине Вождовац, 27. марта и 14. маја 2024. године.

Трибину под називом „На матуру без аутомобила“ организовала је Агенција за безбедност саобраћаја 27. марта и на њој је било речи о најчешћим узроцима саобраћајних незгода, а матурантима је препоручено да за прославу матурске вечери организују превоз родитеља или пријатеља. На трибини су, између осталих, говорили Деа Ђурђевић, председница удружења „Будимо безбедни“ и Никола Миљковић, професионални аутомобилиста и промотер безбедне вожње. Сви матуранти су, од стране организатора, добили на поклон алко-тестове и привеске са натписом „У кола без алкохола“.

Трибина „Матура 2024“ одржана је 14. маја у организацији МУП-а Србије и  на њој се разговарало о безбедном понашању у саобраћају и одговорном понашању на прослави матурске вечери. Матурантима су представљене законске и здравствене последице ризичног понашања, попут употребе пиротехничких средстава, опојних дрога и алкохола, брзе вожње итд. На крају предавања организован је квиз на тему познавања саобраћајних правила, а због нерешеног резултата сви учесници су освојили бесплатне улазнице за Авалски торањ.

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *