Дан Планете Земље 2024. године

Дан планете Земље, 22. април, у нашој школи је обележен  организовањем сарадничког часа за ученике одељења 1/1, 1/2 и 2/2, тематског  часа коме су присуствовали сви ученици смера Техничар за заштиту животне средине и постером који су урадили ученици одељења 1/1.  

Сараднички час су реализовале наставнице Јасмина Лазић (физика), Снежана Трнавац (географија) и Миланка Булајић (извори загађења животне средине). Чињенице о планети Земљи , али и о последицама угрожавања планете, обрађене су са аспекта наведених предмета и уз коришћење презентација. На крају часа организован је квиз из познавања физичке географије и екологије.

Тематски час су одржале две ученице смера Техничар за заштиту животне средине.

Званична тема овогодишњег Дана планете Земље била је „Планета против пластике“. У складу са тим, Јана Стевић, ученица одељења 3/2, упознала је присутне са чињеницама о пластици и производњи исте, штетним ефектима пластике и стратегијама за смањење њене употребе. Андријана Петровић, ученица одељења 2/2, говорила је о изворима и последицама угрожавања и могућностима заштите животне средине . Излагања ученица била су пропраћена презентацијама, као и питањима и коментарима од стране слушалаца. Час је организовала наставница Станија Цимбаљевић, а присуствовали су ученици одељења 1/2, 2/2, 3/2 и 4/2, као и наставнице Миланка Булајић, Даница Матовић, Ивана Андрејић и Катарина Венгрин. 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *