XXI републичко такмичење текстилних и кожарских школа

Двадесет прво републичко такмичење ученика текстилних и кожарских школа одржано је у Лесковцу од 7. до 9. маја 2015. године. Домаћин такмичења била је Школа за текстил и дизајн. Учествовало је 26 школа, а ученици су се такмичили у дванаест дисциплина. Наша школа имала је своје представнике у само четири дисциплине, али је у генералном пласману освојила друго место, што представља успех вредан похвале.

И ове године нашу школу су представљали ученици образовних профила техничар-моделар коже и дизајнер производа од коже. Такмичили су се у области конструкције и моделовања конфекције, галантерије и обуће, као и у познавању кожарских материјала. Осим тога, школа је представила своје радове на изложби која је такође оцењивана на основу више различитих критеријума (функционалност модела, оригиналност експоната, општи утисак).

У области конструкције и моделовања обуће такмичиле су се ученице четвртог разреда и постигле одличне резултате. Даница Младеновић, ученица IV2 освојила је прво, а Ема Вицковић ученица IV3, друго место. Њихов ментор била је наставница стручних предмета Биљана Аврамовић.

У дисциплини конструкција и моделовање галантерије наши представници су такође били најбољи. Александра Деспотовић освојила је прво, а Јована Бакић друго место. Обе ученице су из одељења IV3, а њихов ментор био је је наставник стручних предмета, Радослав Папић.

Ана Стошић, ученица IV1, такмичила се у изузетно јакој конкуренцији, заједно са ученицима текстилних школа, у области конструкције и моделовања конфекције, па се и седмо место које је она освојила може сматрати веома добрим резултатом. Њен ментор била је наставница стручних предмета Оливера Милошевић.

У познавању кожарских материјала такмичили су се ученици другог разреда, а њихов ментор био је наставник стручних предмета, Бранислав Милески. Теодора Милошевић, ученица II1, освојила је изванредно прво, а њен друг из разреда, Михајло Марковић, пето место.

Конкуренција је била заиста озбиљна и зато честитамо ученицима и њиховим менторима на одличним резултатима и наградама!