Незаборавно путовање у Барселону

Најлепша тема – екскурзија!

Стигло је пролеће, убрзо ће и крај школске године, али ту се за нас ништа не завршава. Ми већ правимо планове за јесен. Док се радујемо путовању у Берлин, Лајпциг, Дрезден, Праг… присећамо се једног незаборавног путовања у Барселону.

Било је то, стварно, путовање за памћење! Преко Венеције и Вероне, Монте Карла, Монака, Нице, Кана, (мало је простора да се понаособ опишу све лепоте ових градова!) стигли смо у Љорет де Мар где смо неколико дана уживали у сунцу и мору. Били смо смештени у хотелу „Фламинго“ у непосредној близини велике градске плаже и шеталишта. У наредних неколико дана из Љорета на мору одлазили смо на целодневне излете у Барселону у пратњи својих професора и стручних водича. Разгледајући овај раскошни град током обилазака смо видели Олимпијску луку, Шпански трг, Олимпијски стадион, Колумбов споменик, Трг Каталоније, Готску четврт и Катедралу св. Еулалије, ремек дела архитекте Антонија Гаудија – чувену базилику Саграда фамилија, куће Мила (Ла педрера) и Батљо, шетали бајколиким парком Гуељ, ушли на трибине стадиона Ноу камп, и посматрали панораму града са видиковца Монжуик. Шетали смо чувеном улицом Ла Рамбла, пробали егзотично воће на пијаци Бокерија и уживали у изузетно лепом времену разноврсностима овог града.

Неизоставни део свакодневног програма био је вечерњи одлазак у дискотеку у чему смо посебно уживали, а нарочито забавно било је вече уз фламенко у амбијенту шпанске хацијенде. Боравак у Шпанији завршен у родном граду Салвадора Далија где смо посетили музеј који је чувени сликар за живота саградио и посветио себи и својој супрузи и музи Гали. Екскурзија је трајала девет дана, а прошла је као трен. Ипак, сећања на њу трајаће заувек.