Новогодишња хуманитарна акција у нашој школи

Новогодишњи и божићни празници су време даривања, па је у том духу и у нашој школи покренута акција израде и продаје новогодишњих рукотворина. Прва оваква акција спроведена је прошле године, на иницијативу наставнице Станије Цимбаљевић и тада су сви ученици смера „техничар за заштиту животне средине“ израђивали и продавали украсе од рециклираног материјала, а новцем од продаје купљени су новогодишњи пакетићи за децу из дома „Драгутин Филиповић Јуса“ у Београду.

У овогодишњој акцији, ученици смера „техничар дизајна производа од коже“ (одељења 1/1, 2/1 и 3/1) израдили су честитке, новогодишње украсе и накит, а ученици смера „техничар за заштиту животне средине“ (одељења 1/2 и 2/2) украсе од рециклираног материјала. Мање талентовани ученици донели су пакетиће са поклонима, уместо рукотворина (највише из одељења 1/2, 2/2 и 3/2). Продаја је организована у холу школе, од 23. до 25. децембра, а од зарађеног новца (9700 динара) купљено је 13 великих пакета слаткиша, сокова и сланих грицкалица за децу из прихватилишта у улици Живка Давидовића у Београду, које су однели и уручили наши ученици. Преостали предмети донирани су НУРДОР-у и продавали су се на њиховом хуманитарном базару 26. децембра. Организатори и носиоци ове активности биле су наставнице Катарина Венгрин и Тијана Милутиновић.

Очекујемо да овакве акције постану традиција у нашој школи и, уз познату изреку „доброчинство је једино благо које се увећава давањем“, желимо свима срећну и успешну 2020. годину!