Бирајмо нај-креацију 2012.

На конкурс „Бирамо нај-креацију“, 2012. пријавио се велики број ученика. Новину представља то што су ове године могућност да учествују, имали и ученици седмог и осмог разреда основних школа са територије града Београда. Велики број пристиглих радова ученика основних школа потврђује да је позив да нам се придруже био прави погодак.

Изложба најбољих радова и радова који су ушли у ужи избор за награде отворена је 27. априла 2012. године. У узбудљивој и свечаној атмосфери проглашени су победници конкурса. Чланови жирија били су наставници стручних предмета – дизајна, цртања и сликања и практичне наставе. Осим што је могао да ужива у креативности и квалитету пристиглих радова, како ученика средње, тако и ученика основних школа, жири је имао веома озбиљан задатак – да од мноштва одличних радова изабере најбољи.

Чланови жирија, Марија Величковић, Горица Петронијевић, Тамара Бановић, Ката Зековић, Радмила Гачевић и Градимир Тодоровић, овако су рангирали ауторе и њихове радове:

У КAТЕГОРИЈИ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ

(Техничка школа за дизајн коже)

  • Прво место освојила је Теодора Манић , ученицa III1 (конфекција)
  • Друго место освојиле су Ирена Карановић, ученицa III1 (конфекција) и Катарина Николић,ученицa III1 (конфекција)
  • Треће место освојила је Милена Драгосављевић, ученица II1 (галантерија)

Три ученице похваљене су за изузетну креативност:

  • Нина Пиперски
  • Сања Јовановић
  • Татјана Поповић

Награда за најбољу креацију је, традиционално, израда одевног предмета из дизајнерске колекције најуспешнијег аутора,  а за освојено друго и треће место, осим диплома, ученице су добиле на поклон  сликарски  материјал.

Као награду ученица Теодора Манић  добила је  кожну јакну израђену у њеној величини по победничкој скици. Јакна јој је  уручена на крају школске године.

У КАТЕГОРИЈИ ОСНОВНИХ ШКОЛА:
  • Прво место освојила је Јелена Александрић, ученица ОШ „Живомир Савковић” из Ковачевца
  • Друго место освојио је Никола Божичковић, ученик ОШ „Раде Драинац” из Борче
  • Треће место поделиле су Ивана Милојевић ОШ „Свети Сава” из Буковика и Марија Стојчевски из Новог Београда
  • За изузетну креативност похваљен је је Вукашин Чокић.

Осим диплома и победници конкурса у категорији основних школа добили су вредне награде. Ученица Јелена Александрић, која је освојила прво место, добила је женску торбу, а Никола Божичковић, који је освојио друго место у овој категорији, добио је на поклон мушку торбу од коже. Обе торбе су креирали и израдили чланови Креативне радионице Техничке школе за дизајн коже. За освојено друго и треће место у овој категорији, награђени ученици су добили сликарски материјал.