Изложба „Биљка као зачин“

Група ученика одељења 3/2 и 2/2, са наставницом Катарином Венгрин, посетила је 4. јуна изложбу „Биљка као зачин“ у Галерији природњачког музеја на Калемегдану. Изложба је мултидисциплина, тако да су се ученици, уз стручно вођење, осим са биолошким пореклом зачина упознали и са историјом њихове примене, утицајем на велика географска открића, митовима везаним за зачинске биљке, као и са улогом зачина у гастрономији и производњи парфема. Изложба је и мултимедијалног карактера, па омогућује да се посредством мириса, укуса и додира упознају и препознају зачинске биљке, као и да се уради својеврстан квиз из познавања географије на основу биолошке распрострањености појединих зачинских врста. Визуелни и олфакторни ефекат изложбе ни једног посетиоца не оставља равнодушним и у потпуности оправдава поднаслов изложбе – У царству боја, мириса и укуса. 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *