Бирамо нај-креацију 2013.

Конкурс „Бирамо нај-креацију“ је манифестација која се у нашој школи одржава, сада већ традиционално, трећу годину заредом. Велики број ученичких радова, како ученика наше школе, тако и ученика основних школа је пристигао и ове године на конкурс. Тема је била слободна, а ученици су слали своје модне скице, идејна решења за кожну конфекцију, галантерију и обућу.

Ове године примећен је значајан помак у креативности и квалитету ликовног изражавања, како код ученика наше, тако и код ученика основних школа.

Конкурс је био отворен до 21. априла 2013. године, а отварање изложбе најбољих радова и проглашење победника десило се 24. априла 2013. год у свечаној сали Техничке школе за дизајн коже. Изложбу радова посетио је и велики број ученика основних школа у пратњи својих наставника.

Чланови жирија, Марија Величковић, Тамара Бановић, Горица Петронијевић, Оливера Милошевић, Срећко Бједов и Радослав Папић, извршили су селекцију радова и прогласили победнике овогодишњег конкурса.

У категорији ученика средње школе:

  • Прво место освојила је Милена Драгосављевић, ученица III1
  • Друго место освојила је Сара Воштић, учениица IV1
  • Треће место поделиле су Николина Кљајић и Доротеја Обрадовић, ученице I1

Три ученика и ове године похваљена су за изузетну креативност, то су Теодора Манић (IV1), Катарина Николић (IV1) и Тара Сри Митановски (III1).

У категорији ученика основне школе:

  • Прво место освојила Маша Елез, ученица ОШ „Јелена Ћетковић“
  • Друго место освојио је Илија Димитријевић, ученик ОШ „Стеван Сремац“ – Добановци
  • Треће место поделиле су КристинаПоповић, ученица ОШ „Гаврило Принцип“ – Земун и Наталија Вирић, ученица ОШ „Мирослав Антић“ – Беле Воде

За изузетну креативност у овој категорији похваљени су ученици Мила Ћутаковић, ученица ОШ „Мирослав Антић“, Милица Јошић, ученица ОШ „Свети Сава“ из Аранђеловца, Павле Велимировић, ученик ОШ „Иво Лола Рибар“ из Бегаљице и Анђела Стевановић, ученица ОШ „Гаврило Принцип“.

За освојено прво место у категорији основних школа ученица Маша Елез добила је као награду женску кожну торбу. Дизајн торбе осмислили су чланови Креативне радионице наше школе. Да би торбу израдили поштујући све критеријуме квалитетне израде галантеријских производа од коже, помогао им је наставник практичне наставе, Радослав Папић.

Ученици који су освојили друго и треће место у овој категорији као награду су добили сликарски прибор.

Као и до сада, награда за ученика који освоји прво место у категорији средње школе има вишеструку вредност, зато што представља практичну реализацију креаторске замисли победника. За ученицу Милену Драгосављевић биће израђена женска торба од коже, на основу њене, победничке скице. Награда ће јој бити уручена у току школске 2013/14. године.

За освојено друго и треће место и ученици средње школе као награду су добили сликарски прибор.

Општи утисак је да ова манифестација, из године у годину, добија на квалитету. Број пријављених ученика сваке године расте, пристигли радови су све успешнији, а то нас уверава у оправданост њеног постојања.